4 yemek kaşığı çorba:
(Klasik ölçü ölçüsü ben 2 katını yaptım videoda)
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
Ekstra saklama nohut ekledim
1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
1 dolu yemek kaşığı un
1 soğan
depolama,
– tuz, toz biber, nane
Kaynayan suya (yaklaşık 2 lt) bakliyatları ekleyip pisirin. Ayrı bir kasede yoğurt, bir yumurtayı çırpın. Kaynayan sudan ilave edip karıştırıp bozma. Altını orta seviyede hale kademesi bu şekilde kaynasın. Bir tavada ince ince dogradığınız soğanı zeytin yağı ile kavurun. Tereyağı ekleyerek soğanlar karamel rengini alana kadar uzanan araları karıştırır. Rengi tamamlandığı süre boyunca toz biber ve nane ekleyin. İster direkt olarak kesilir ister tabaklara servis edin. Çorbaya tuzunu unutmayın. Afiyet olsun