AĞLAYAN PASTA
.
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
.
Sos için ;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Piştikikten sonra eklemek için ; 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gr bitter çikolata
.
Kek piştikten sonra üstüne dökmek için ;1.5 su bardağı soğuk süt
.
Üst kat için;
1 su bardağı toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
.
Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri mikserde en az 4-5 dakika çırpalım. Ardından diğer sıvıları ekleyip karıştıralım. Son olarak kurularımızı elekten geçirerek karışıma ilave Edip bir spatula yardımı ile karıştırarak yağlanmış tepsimize dökelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim.
Kekimiz fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine soğuk sütü dökelim ve daha sonra tamamen soğumasını bekleyelim. Tamamen soğuyan
kekimizin üzerine hazırladığımız kremşantiyi dikkatlice pastamızın üzerine alarak düzeltelim Son olarak önceden hazırlamış ve tamamen soğumuş olan çikolatalı sosu tepsinin her yerine gelecek şekilde dökelim. 2 saat kadar dinlendirmeyi unutmayın dilimleyip dilediğimiz şekilde süslediğimiz kekimiz servise hazır