Trileçe
5 yumurta (M )
150 Gr şeker (1 su bardağı)
75 Gr ılık su (yarım su bardağı)
150 gr un elenmiş (1,5 su bardağı)
25 Gr kabartma tozu(2,5 paket)
1 paket vanilya
Şerbeti için
1 lt süt( yarım su bardağı ayıralım)
1 Çay bardağı toz şeker (100 Gr)
200 ml sıvı krema
Karamel için
1,5 çay bardağı toz şeker (125 Gr)
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 ml sıvı krema
Not: kekin üzerine yarım su bardağı süt ve 1 paket krem şanti çırpalım.
Yapılışı:
Not:İlk önce şerbeti hazırlıyoruz.
Karameli için;
Şekeri çelik bir tavaya alalım.Kısık ateşte kendi halinde erimesini bekleyelim,bu aşamada kaşık degdirmeyelim.Sonra tereyağını ekleyelim karıştıralım en son kremayı ekleyip hızlıca karıştıralım ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.(kremayı ekleyince biraz katılaşma olacak ama karıştırdıkça kıvam alacaktır)
Tepsi ölçüm 25*35 cm
Şerbeti için;
Bir tencereye sütü ve şekeri alalım ocağın altını yakıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.(kaynatmıyoruz). Kremayı ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Keki için;
Yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde köpük köpük olana kadar çırpalım.(5dk kadar)Ilık suyu ilave edelim.Un ile birlikte kabartma tozu ve vanilyayı eleyelip yavaşça alttan üste doğru karıştıralım.
Borcamın tabanına yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız kek harcını dökelim .175 derece fansız fırının orta katında pişirelim ve kürdan testiyle kontrol edelim.Ilındıktan sonra ters çevirelim ve yağlı kağıdı çıkaralım.Bıçakla kenar köşeleri keselim (şerbeti güzel çekmesi için).Borcama soğuyan kekimizin alt kısmı üste gelecek şekilde yerlestirelim.üzerine ılık şerbetimizi dökelim ve kekimizin iyice soğumasını bekleyelim.Yarım su bardağı süt ile çırptığımız krem şantimizi iyice soğuyan kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım.Son olarak soğuyan karameli de krem şantinin üzerine dökelim ve eşit bir şekilde kekin her tarafına yayalım.beyaz çikolata sosuyla kurdanla şekil verip 1 gece dolapta dinlendirip servis edebiliriz.