Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kartopu

Kartopu 1 litre süt

Kartopu
1 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık nişaasta
1 bardak şeker
50gr tereyağı
1 paket vanilya
1 adet muz ve bulamak için 1 bardak hindistan cevizi
Sütü tenceremize alıyoruz içine unu, nişaastasını ve şekeri koyup çırpıcı ile karıştıra karıştıra pişiriyoruz ocağı kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup karıştırmaya devam ediyoruz daha sonra küçük sos kasesi( veya yuvarlak olan fincanda olur) kepçe ile kaselerimize bir miktar kremadan koyup üzerine dilimlenmiş olan muzdan bir adet koyup kasenin üstünü kremayla dolduruyoruz soğumaya bırakıyoruz 2 3 saat dolapta soğuttuğumuz krema mızı el yardımıyla boşaltıp hindistan cevizine buluyoruz. Tatlımı hazır dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.