Ağlayan Pasta Tarifi
Malzemeler:
Keki İçin;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı ve 3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt
Kekin Üzeri İçin;
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Krem Şantinin Üzerine
1 paket Dr.Oetker Çikolatalı Sos
2 su bardağı süt ile pişirin
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri en az 3 dk çırpalım.Süt ve sıvıyağı da ekleyip biraz daha çırpalım.Kuru malzemeleri eleyip yavaş yavaş ekleyelim.Tel çarpıcıyla yavaş yavaş karıştıralım.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.180 derecede ısıttığımız fırınımızda 15-20 dakika pişirelim. Kürdan testi yapalım.Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca bir bardak sütü her yerine gelecek şekilde dökelim.Kek iyice soğuduysa üzerine çırptığımız kremşantiyi yayıp damla çikolata serpelim.Bu şekilde biraz buzdolabında bekletelim.Daha sonra pişirdiğimiz çikolatalı sos soğuduğunda krem şantinin üzerine yayalım.Pastamız hazır.2-3 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz .Şimdiden afiyet olsun…