Kadayıflı Sütlü Tatlı
Malzemeler;
200gr kadayıf
1yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta (buğday kullandım, farketmez)
4 yemek kaşığı un
50gr tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Hazırlanışı
Kadayıfı parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın. Uygun bir tavaya yağ, kadayıf ve şekeri alıp, kadayıfın rengi dönecek şekilde kavurun. Pişmesine yakın cevizleri ekleyip kavurun, soğumaya bırakın.
Kreması için; kremşanti hariç diğer bütün malzemeleri uygun bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilımaya bırakın. Kremşantiyi ekleyip blenderden geçin.
Kare borcama (28*28) kadayıfın yarısını döküp yayın. Üzerine kremanın tamamını döküp yayın. En üste kalan kadayıfı yayın.
Dolapta en az 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz, ben bir gece dinlendirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.