Profiterol
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
3 adet yumurta
Profiterol Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır cikolata sosu ya da benmari usulü eritilmis 80 gr bitter çikolata
İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Kücük bir tencereye 1 su bardagı suyu ve margarıni koyarak kaynatın.
Daha sonra bir su bardagı unu ekliyerek iyıce karıstırın. 2 ya da 3 dakika karısımı surekli karıştırarak pisirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada onemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedırmeden diger yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapıskan bir hamur elde etmis olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması icin iyice karıştırmıs olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakıka dinlendirin.
Hamurlarımızı pişirelim. Yaglanmış tepsiye, kasık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm bosluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle sekillendirmeye çalısmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklasık 40 dakika pisiriyorsunuz.
Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar pistikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya haric diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pisırin.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıstırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pisen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile iclerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine cikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Afiyet olsun..
Notlar: Benmari usulü cikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz: Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun icine koyuyorsunuz. Çikolata su ile tema etmeyecek sekilde. Çikolata sıcak sudan aldıgı ısı ile eriyecektir.