TAVUKLU BULGUR PİLAVI
4 kişilik malzeme
4 tavuk budu
2 bardak bulgur
2 adet kuru soğan dogranacak
1 adet kırmızı biber dogranacak
Biraz maydanoz dogranacak
100 gram dondurulmuş bezelye
biraz tereyağı
2 tatlı kaşıgı tuz
1 litre tavuk suyu
Tavuk butlarını bir tencereye koyup 35 dakika haşlayın, haşladıktan sonra tavuk butlarını ayrı bir tabağa koyun, tavuk suyunu da ayrı bir kaba dökün, kemiği etten ayırın. Soğan ve biberi tereyağı ile birlikte kavurun. Bezelye ve tavuk etini içine ilave edip birlikte karıştırın, yıkanmış bulguru ekleyin tekrar karıştırın. Tuz ilave edin ve tavuk suyunu dökün. Son olarak kıyılmış maydanozu üzerine serpip orta ateşte 12 dakika kadar pişirin. Afiyet Olsun..