Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kayseri Yağlaması Tarifi

KAYSERİ YAĞLAMASI 500 gr

KAYSERİ YAĞLAMASI
500 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
4-5 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2-3 domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
LAVAŞ İÇİN
4 su bardağından 2 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
YAPIMI
Hamur için tum malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoguralım. 12 esit bezeye bölüp üzerini orterek 15-20 dk dinlendirelim. Bezeleri un yardımıyla ince acalım. Tavada arkalı önlü çok kızartmadan pişirelim. Pisenlerin lavasların uzerini nemli bir bez ortelim.
HARCI İÇİN
Tavaya yagları alalım.sogan biber ve sarımsağı minik doğrayıp ekleyelim.kıymayı ekleyelim. Kıyma tane tane olduğunda salçaları ekleyip kavuralım. Domates rendesi ve baharatları ekleyelim. Son olarak sıcak suyunda ekleyip 10 dk kadar pisirdikten sonra hars hazır.
Lavasların kenarlarını harcın sosuna bandırıp ortasına harctan dokelim.bütun katları tamamladıktan sonra 4 dilim olacak sekilde kesip ortasına yogurt doküp servis edelim.