SARAY SARMASI
Malzemeler
Muhallebisi için
1 litre süt
1 Su bardağı şeker
1,5su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp katılaşna kadar pişirelim altını kapattıktan sonra yağ ve vanilyayi ekleyip karıştıralım
2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kremsanti
1 Su bardağı süt
Bir kase ceviz içi isteğe bağlı
Klasik fırın tepsisine hindistan cevizini serpiyoruz boşluk kalmayacak şekilde sıcak muhallebili üzerine döküyoruz her tarafı eşit olacak şekilde spatulayla düzeltelim oda ısısında bir saat bekletin soğuyan muhallebi in üzerine santimizi çırpıp dosuyelim 1 saat buz dolabında. Beklettikten sonra tepsinin enine doğru ortadan keselim daha sonra tepsinin uzunlamasına iki parmak eninde şeritler keselim 6 şerit olucak ortada da kestigimiz için toplam 12 tane çıkıyor cevilzi ufaltip ucuna koyup rulo şeklinde sarıyoruz afiyet olsun