KADAYIFLI MUHALLEBİ
Çok hafif ve lezzetli tatlı
Kadayıflı muhallebi tatlısı
Malzemeler
Kadayıf için
400 Gr kadar kadayıf
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kadayifimizi önceden dondurucuda donduralim eplimizle ufaltalim donunca daha güzel ufaliyor yag ve şekerle birlikte kavuralim
Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Vanilya ve kremsanti hariç bütün malzemeleri karıştıralım kaynamaya bırakalım kaynayan katilasan muhallebiyi ocaktan alalım vanilya yi ekleyip karıştıralım biraz soğuduktan sonra krem şanti yi toz halinde ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpalım dikdörtgen tepsinin altına kadayıfın yarisini döküp düzeltelim üzerine muhallebiyi dökelim spatulayla düzeltip her tarafına toz tarçın serpelim son olarak kalan kadayifida üzerine serdikten sonral isteğe bağlı ufaltılmış cevizle süsleyelim buz dolabında tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz