Ağlayan Pasta
Malzemeler
4 yumurta
1 fincan kakao
1 bardak şeker
Yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı arzuya gore ceviz ya da fındık (doğranmış)
Çikolata Sosu için
3 su bardagı süt
1 su bardağından 1 parmak eşlik şeker
Yarım su bardağı kakao kakao
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası için 1 paket krem şanti
Yapılısı
Şekerle yumurtayı 5 dakika çay kaşığı ucuyla attığımız tuzla çırpıyoruz. Sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kuru malzemeyi eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.Yağlanmış Borcama döküyoruz.150-160 derecede kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Kek soğuduktan sonra 1.5 su bardağını sütle islatıyoruz.1 çay bardağı sütle çırptığımız krem şantiye kekin üzerine
sürüyoruz.Daha sonra tüm malzemeyi birleştirip pişirdiğimiz çikolata sosunu soğuk olarak döküyoruz.
Afiyet Olsun