İncirli Tatlı
Kek Malzemeleri
3 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı ılık su
Şerbeti için
1 yemek kaşığı nescafe
1.5 su bardağı su
Yarım bardak şeker
Krema Malzemeleri
1lt süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
Yarım paket krem şanti
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Yumurtaların beyazlarını bır cimdik tuzla kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın sarısını ayrı bir kapta sekerle çırpıyoruz suyu ekliyor çırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemeyi eleyerek ekliyor sonra kar haline getirdigimiz yumurta beyazını da ekleyerek homojen bir kek harcı elde ediyoruz.Dogradıgımız cevizler ve incirleri un bulayıp kek harcına ekliyoruz. Orta boy bir borcama döküp 160 derecede pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra keke bıçakla ya da çatalla delikler açıyoruz. Her yerı esit bir sekilde ıslansın diye sonra bir taşım kaynatıp soğuttuğumuz şerbetle keki ıslatıyoruz. Daha sonra krema malzemelerini santi hariç birleştirip pişiriyoruz. Krema soğuduktan sonra şantiye çırpıyoruz. Ve kekle buluşturuyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
İncirli Tatlı

