Kadayıf Sarma
Malzemeler
300 gr kadayıf
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı ceviz
200 gr kaymak
150gr tereyağı üzeri için
Şerbet
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1\4 limon
Yapılışı
Şerbeti kaynadıktan sonra 15dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Cevizi bademi doğruyoruz (çok ince olmayacak) kaymağı cevizi bademi ve toz fıstığı bir kapta birleştiriyoruz. Kadayıfları uzunlamasına tezgaha serip içine kaymaklı dolgudan koyup dolma gibi sarıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla döküyoruz. Isıtılmış fırında 180 derede kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp şerbetini veriyoruz.
(Şerbet soğuk kadayıf sıcak olacak)
Afiyet Olsun