Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

RUS ÇÖREĞİ VATRUŞKA

RUS ÇÖREĞİ VATRUŞKA MALZEMELER:

RUS ÇÖREĞİ VATRUŞKA
MALZEMELER:
1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığından az tuz 2 adet yumurta (bir bütün yumurta ve akı hamurun içine konulacak sarısı çöreğin üzerine sürülecek)120 gr tereyağ 1paket instant maya 4-4,5 su bardağı un İÇ DOLGUSU 200 gr labne peyniri 1adet limon kabuğu rendesi 3-4 damla limon suyu 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı şeker MEYVELİ SOS 1su bardağı frambuaz 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su NOT:sosu hazırladıktan ve pişirdikten sonra tel süzgeçten geçirip çekirdekleri süzülür.Bütün malzemeler bir kap içinde konulur hamur haline gelene kadar karıştırılır.Daha sonra mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur 9 adet bezelere ayrılır.içlerini videodaki şekilde açalım.Peynirli karışımdan koyup meyveli sostan ekleyelim.Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürülüp 170 derecelik fırın ısısında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpilir.