Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SARAY SARMA TARİFİ

SARAY SARMA TARİFİ Muhallebisi

SARAY SARMA TARİFİ
Muhallebisi için
1 Litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için
2 paket hindistan cevizi
1 paket kremşanti
Hazırlanışı: Büyük boy fırın tepsisinin üzerini hindistan cevizi ile kaplayın. Bir tencereye un,şeker,süt ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar pişirelim.Kaynayan muhallebiye tereyağ ve vanilyayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatıp hindistan cevizi serili tepsiye dikkatlice muhallebiyi gezdirerek dökelim.Her yerininin eşit ve düzgün olması için spatula ile düzgün bir şekilde yayalım. Muhallebi soğuyana kadar 1-2 saat bekletin.Muhallebi dinlenirken uygun bir kapta kremşanti ve soğuk sütü alıp kıvam alana kadar çırpalım.Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi eşit ve düzgün olacak şekilde yayin.1-2 saat buzdolabında dinlenmeye ayırın. Dinlenen tatlınızı 12 eşit parçaya kesin ve her dilimi rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.