Marine Edilmiş Et Yemeği
Malzemeleri
800 gr jülyen doğranmış dana eti
Yarım çay bardağı zeytin yagı ya da sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kek
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı
Etlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz. Ardından geniş bir kabının içine alalım.marine için malzemelerimizi karıştıralım ve içerisine doğranmış olduğumuz etleri alalım.Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat marine ediyoruz. (Bu işlemi bir akşam önceden yapabilirsiniz. )
Ardından sebzelerimizi julyen şekilde doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz. Marine olan etlerimizi dolaptan çıkartıyoruz ve iyice isinmis bir tencereye döküp mühürlüyoruz. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra tencereden alıyoruz. Aynı tencereye doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 4- 5 dakika soteliyoruz. Sebzeleri sotenince etlerimizi de ekleyip birkaç dakika piştikten sonra ocaktan indiriyoruz.Afiyet olsun