KIYMALI PATATES
Malzemeler:
2 kilo patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
1 çay kaşığı kekik,
İç harcı için:
1 kilo dana kıyma
1 kuru soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 damatates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharatlar tuz kırmızı toz bıber kırmızı pul biber kekik karabiber
Beşemel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt ( 1 litre)
Tuz karabiber
Üzerine
2 paket ( 500gr)
rendelenmiş mozzerella peyniri
Yapılışı:
Patatesleri yuvarlak kesip
Derin bir kaba alıp sıvı yag ve baharatları ekleyip karıştırıp yağlı kâğıt serili tepsiye dizdim patatesleri,225 derece önceden ısıtılmış fırında patesler kızarana dek pişirip, fırından cıkarıp hazırladığım kıymalı iç harcını üzerine döküp düzeltip hazırladığım beşemel sosu üzerine döküp en son rendelenmiş mozzerella peyniri döküp tekrar fırına koyup üzeri kızarana dek pişirip sıcak servis
deneyenlere afiyet olsun .