Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Malzemeler
1 kilo patates
Tuz karabiber
1 çay bardağı süt 100ml
1 paket krema 200gr
500gr tavuk göğsü
Baharatlar tuz kara bıber kuru feslegen kırmızı toz biber kırmızı pul biber tavuk baharatı
1 çay bardağı sıvı yağ.
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt 600 ml
3 yemek kaşığı un
Tuz karabiber
Üzerine
rendelenmiş Mozzarella peyniri 250gr
Yapılışı:
Tavuk göğsünü doğrayıp
Baharatlatı ve sıvı yağ ekleyerek karıştırarak üzerine folya yapıp 1 saat dinlendirdim
Patatesi haslayıp patates aparatı ile rendeledim icine süt krema ve tuz ile karabiber ekledim kaşık yardı ile iyice karıştırıp canak tepsiye doktüm ve üzerini düzelttim üzerine pişirdidiğim tavuk göğsünü döktüm onun üzerine beşemel sosu gezdirip en son rendelenmiş Mozzarella üzerine döktüm önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkardım 10 dakika dinlendim ve sıcak servis yaptım.deneyenlere afiyet olsun şimdiden.