Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BAKLAVA

Baklava 1 çay bardağı

Baklava
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
Kabartma tozu
Bir silkme tuz
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un
Üzerine dökmek için yağ
1 paket margarin veya 250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Yağı iyice kaynatın köpük köpük olunca baklavanın üstüne dökün öyle pişirin
Şerbet tarifi için
6 bardak şeker
7 bardak su
Bir tatlı kaşığı kadar limon suyu
Hepsini bir kaba koyup iyıce yoğuruyoruz 10 tane küçük ceviz kadar bezeler açıp dinlendirip tek tek 10 ar tane nişastayla açıp üst üste koyup bir büyük yufkayı böyle açıyoruz . Böyle 10 ar tane her açtığımız bir yufta toplamda bir tepside 7 adet yufka oluyor. Her katına ceviz içi serpiştiriyoruz daha sonra erittiğimiz margarin veya tereyağını serpiştirip fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz beyaz kalmamasına özen gösterin. (150 derecede) daha sonra şerbetini hazırlıyoruz hamur sıcak şerbet ılık veyaz soğuk olacak kepçe yardımıyla döküyoruz üzerini kapatmayın afiyet olsun..