Tiramisu
MALZEMELER
3 yumurt sarısı
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşıgı tereyağ
2 paket vanilin
1 palet krema
1 paket labne
Kek için
Kremadan kalan 3 yumurta akı +1 yumurta daha
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Keki islatmak için
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Yumurt ve şekerin sütün birazını kaba alın un ve vanilinide ilave edin karıştırın tencereye sütün ve şekerin çoğunluğunu koyun ve şeker eriyince altını kısın biraz yumurtalı karışıma dökün ve sıcaklığa alıssın yumurtalı karısımı yavaş yavas tenceredeki sutün içine ekleyin ve kaynayıp koyulasınca altını kapatıp yagı ekleyın soğumaya bırakın soguyunca krema ve labneyı ekleyip güzelce mıkserde homojen hale gelene kadar çırpın ve hazır kek için kalan yumurt akının üzerine 1 adet yumurta kırın şekerle rengi açılana kadar karıştırın ardından diğer malzemeleri ekleyip pişirin pişip soğuyan keki kahveyle ıslatın üstüne kremayı dökün keki ikiye bölüp arasında krema koyabılırsınız öyle çok daha güzel olacaktir benim fazla vaktim yokdu yapmadım ve dinlendiremedim de ve en az 4 saat buz dolabında dinlendirin afiyet olsun