HÜRREM GÖZÜ TATLİSİ
1 litre süt
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tabanı için:
1 tane kivi
1 paket kivi jölesi
Süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle jölemizi bi kaseye alıp 2, 5 su bardağı kaynamis sıcak su döküyoruz Güzelce çırpıp kaselerimize eşit bi şekilde bölelim.
Tamamen donduktan sonra üzerine ince dilimlediğimiz kivimizi bırakalım.
Tenceremizi ocağa alıp 125 gram margarini eritelim Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü ve şekeri ilave edip güzelce topak kalmayacak şekilde çırpalım.
Kaynamaya başladıktan sonra çırpmaya devam edelim. Yaklaşık 5 dakika kadar daha pişirip vanilyayı ilave edelim. Son kez çırpıp ocaktan alalım. Eger topak kalırsa blendrla çektırebilirsiniz Esit bir şekilde kaselere bölup oda sıcaklıgına geldıkten sonra buzdolabında dinlenmeye bırakalım 2-3 saat dinlendikten sonra ters cevirip servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.