Tereyağlı Kıyır Poğaça
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz(damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
2 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeri un ve kabartmatozu en son olacak şekilde bir kaba boşaltıyoruz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru serin bir yerde biraz dinlendiriyoruz.Daha sonra dilediğimiz boyda bezeler alıp arzuya göre iç harç koyup(patates,peynir)fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine 1 cırpılmış 1 yumurta sürüp 180 derecede pişiriyoruz.