Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Malzemeler 1

Hamsili Pilav
Malzemeler
1 kg hamsi küçük boy borcam için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 paket dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı tereyağı (tepsiyi yağlamak için)
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pilavı hazırlayacağımız tencereye sıvı yağın yarısını dökelim. Dolmalık fıstıkları hafif pembeleştirelim. Ardından yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavuralım. Pirincı de sıcak suda bekletilip suzülmüs ekleyip kavurmaya devam edelım. Daha sonra kus üzumünü ve tuzu da ilave edip bir su bardagı kaynar su ekleyip kapagını kapatarak pısmeye bırakalım. Pistikten sonra baharatları ve maydanozu ekleyip bir guzel harmanlayıp demlenmeye bırakalım. Pilav demlenirken kücük boy borcam tepsiyi tere yagıyla her tarafını yaglayalım. Temizlenip kılcıkları ayıklanmıs hamsileri ben bir gün onceden temizleyip dolaba atıyorum daha pratık oluyor tuzlayıp tepsinin ortasından baslayıp dışa dogru ve son sırada tepsiden sarkacak sekilde dizelim. Pilavımızı hamsilerin uzerine yayalım. Sarkan kenarları pilavımızın uzerine kapatalım ve pilavın uzerini de aralık bırakmadan hamsilerle kapatalım.Uzerini sıvı yag veya tere yagıyla yaglayıp 180-200 dereceli fırında yaklasık 40 dk pisirelim. Fırından cıkarınca servis yapacagımız tepsiyle uzerini kapatıp biraz dinlendirelim sonra ters cevirelim.
NOT:mısır ununa batırınca hamsıler kuru oluyor bu yuzden tercih etmıyorum ama siz deneyip kendiniz karar verin. Yapacak olanlara kolay gelsin.