Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Karpuz Atıştırmalık

Karpuz Atıştırmalık 1 orta

Karpuz Atıştırmalık
1 orta boy karpuz
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı karbonat
yarim limon suyu
aroma için tercihinize göre limon kabuğu,tarçın ,karanfil…
Karpuz kabuklarını yesil dış kısımlarını ince bir sekilde soyuyoruz.Çok büyük olmayacak sekilde dilimliyoruz.Bir kabın içinde karbonatı su ile karıştırıyoruz.Karpuz kabuklarını icine koyuyoruz.Su kabukların üstünde olmalı.Üzerini kapatıp 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.Bekleme süresi bittikten sonra karpuz kabuklarını 3_4 kez yıkıyoruz.Tencereye alıp üzerine su ekliyoruz 3_5 dakika kaynatıp süzüyoruz.4 su bardağı şeker ve 5 bardak suyu tencereye alıp kaynamaya başladımı karpuz kabuklarını ekliyoruz.Şekerli su karpuzu biraz geçmeli.Ona göre seker ve suyu arttırıp azalta bilirsiniz.Kaynamaya basladımı kısık ateste uzun uzun agzı açık sekilde kaynatıyoruz.Benimki 2 saat kaynadı.Şerbeti epey bi azalıyor yani ,fotograflara bakabilirsiniz.Aroma vericileri ve limon suyunu son yarım saatte ekleyebilirsiniz.Hadi bakalım kolay gelsin sonuçları bekliyorum