ZEYTİNİN FAYDALARI
Zeytin kandaki fazla kolestrolü giderir.
Zeytin kan basıncını kontrol eder.
Zeytın meyve ve sebze alternatıfi olarak dıyet lıfi kaynagıdır.
Zeytin vitamin E için mükemmel bir kaynaktır.
Zeytin antioksidan olarak hücreleri korurlar.
Zeytin Alzheımer iyi huylu ve habis tümor gibi dejeneratıf hastalıkların daha az ciddiyetli varıkoz damarları ve boslukları da dahil olmak uzere etkilerıni azaltır.
Zeytin miyokard enfarktusü veya derin damar trombozu (DVT) ıle sonuclanabilecek kan pıhtını onlemeye yardımcı olur.
Zeytin hucre zarlarını kanser gıbi hastalıklara karsı korur.
Zeytin anemiye karşı mükemmel bir korumadır.
Zeytin doğurganlığı ve üreme sistemini geliştirir.
Zeytin ozellikle oksidatif stres ve kronık viral hastalıklar sırasında saglıklı bir bağıgıklık sistemınin korunmasında onemli bir rol oynamaktadır.
Zeytin besleyıci ve sodyum potasyu magnezyum demir fosfor ve iyot gıbi mineral iceriği bakımından zengındir.
Zeytin gerekli vitaminleri ve amino asitleri sağlarlar.
Zeytin kalbi korumak icin yararlı ozelliklere sahip olan oleik asidi içerır.
Zeytinler beyindeki oksidatıf stresini azaltan dogal bir kimyasal olan polifenoller icerir. Boylece gunlük porsıyon bır zeytin yıyerek hafızanızı % 25’e varan oranda gelistırmeye yardımcı olur.
Sadece bır fincan zeytın büyuk bir demır oranı – 4.4 mg.
Siyah zeytın cilt yumuşaklıgını ve cildi saglıklı tutan oleik asıdi içerdiği için kırısıklıkların görünümünu % 20 oranında azaltabılir.