Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

EJDER TATLISI

Ejder Tatlısı Malzemeler: 1

Ejder Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı mavi haşhaş
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
Üzeri için; meyveli sos
Bir tencereye süt şeker ve irmiği alıyoruz.
Karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya yakın hashaş ve tere yagını ekleyip bir iki tasım kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp vanilyasını ekliyoruz.
Kalıptan kolay cıkması için su ile çalkalayıp muhallebıyi kalıba boşaltıyoruz.
Buzdolabında soguduktan sonra ters cevırip meyve sosunu dökuyoruz.
Kenarlarına antep fıstığı döküp servise sunuyoruz.Afiyet olsun