Tepside Kumpir
Alt katı için;
5_6 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 kase kasar peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üst katı için ölçü vermeyeceğim tamamen damak zevkinize göre ayarlayın ve dilediğiniz malzemeleri kullanın zeytin, mantar,soğan vs
Benim kullandığım malzemeler
Konserve garnitür
Kornişon turşu
Mısır
Sosis
Sucuk
Kaşar peynir
Hazırlanışı
Patatesleri dilediginiz gibi haşlayın, ben soyup iki üç parçaya kesip öyle haslıyorum daha cabuk haşlanıyor. Haslanan patatesleri eziyoruz süt tere yağ kasar rendesi tuz ve baharatları da katıp homojen hal alana kadar karıstırıyoruz. Fırın kabını hafif yaglayıp patates karısımını güzelce yayıyoruz. Daha sonra uzerine kullanacağımız malzemeleri kasar rendesi haric zar seklinde doğruyoruz tum malzemeyi bir kapta mayonezi de ilave ederek karıstırıyoruz. Karısımı patatesin uzerine yayıyoruz. Orta dereceli fırında hafif kızartıyoruz fırından cıkarmaya yakın kasar rendesini de uzerine serpip kaşarlar eriyene kadar kızartıyoruz.
Sıcak sıcak kumpir servise hazır