Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta
Malzemeler:
4 büyük boy yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım kahve fincanı(küçük)sıvı yağ
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2-3 adet muz veya dilediğiniz mevsim meyvesi
Damla çikolata (Arzuya göre)
Keki ıslatmak için;
1 portakal suyu veya bir miktar süt
Kreması için :
Arzu edersenız hazır krem santi veya pasta kremasını üzerindeki ölcülere göre süt ile cırpıp kullanabilirsiniz. Ya da icine ölculeri tam tutan pastacı kremasını hazırlayabılirsiniz. Dısında ben kremşanti tercih ediyorum.
Pastacı kreması:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket toz kremsanti
1 paket vanilya
Hazırlanışı
İlk olarak pandıspanyayı hazırlıyoruz bunun icin yumurta ve şekeri kıvam alıp rengi acılana kadar mikserle iyice cırpıyoruz.
Ilık su ve sıvı yagı ekliyoruz. Un nişasta vanilya ve kabartma tozunu elekten gecirip karışıma ekliyoruz.
Yağlı kağıt serili büyük fırın tepsisine boşaltıyoruz. Üzerini düzeltıp 180 derece fırında yaklasık 30 dk üzeri hafif pembelesene kadar pişiriyoruz.
Bu arada pastacı kremasını hazırlamak icın krem santi ve vanilya haric diger tum malzemeleri bir tencereye alıp göz göz olana kadar kaynatıyoruz.
Ilık hale gelince toz kremsantiyi döküp mikserle cırpıyoruz. Ve pastacı kremamız hazır. Dıs yüzeyini kaplamak icınse 1 paket krem santıyi üzerinde tarif edildıği gibi hazırlıyoruz.Muzları da küp kup dogruyoruz. Arzuya gore uzunlamasına tek parca halınde de kullanabilirsiniz.
Pandispanya fırından cıktımı ilk sıcağı çıktıktan sonra genis tarafından tutup rulo yapıyoruz ki daha sonra rulo yaparken rahat sarabilelim.Bir muddet beklettikten sonra ruloyu açıyoruz
Pandispanyayı ortadan kesip iki eşit parçaya bölüyoruz. Böylelikle daha kolay şekil vermiş oluruz. Hemde iki ayrı pastamız olur.
Pandıspanyayı bir mıktar süt veya portakal suyu ile ıslatıyoruz pastacı kremasını yayıyoruz.
Üzerıne muz parçalarını ve arzuya göre damla cikolata serpip her bir pandis panyayı fazla bastırmadan dolayıp rulo yapıyoruz.
Buzdolabında bıraz dinlendirdikten sonra cıkarıp üst kaplaması olan krem santiyi sürüyoruz. Arzuya gore cıkolata hindıstan cevızi vs ile susleyip servise sunmak uzere dolapta dinlendıriyoruz.Afiyet olsun