Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kıvamı Tam Tutan Ölçüleriyle Aşure

Kıvamı Tam Tutan Ölçüleriyle

Kıvamı Tam Tutan Ölçüleriyle Aşure
Malzemeler:
1 kg buğday
300 gr fasulye
300 gr nohut
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru üzüm
1 çay bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
1 portakal kabuğu(ince ince doğranmış)
1 adet elma(zar şeklinde dogranmış)
10_15 adet karanfil
1 büyük su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1,5 -2 kg kadar şeker zevkinize göre
1 küçük fincan veya daha az gülsuyu
Üzeri için ben…tarçın,susam, hindistancevizi, findik,ceviz, nar ,toz fıstık kullandim.Üzerinde de icinde de kullanacaginiz malzemeler sizin damak zevkinize kalmış bakla, incir ,dut vs gibi ben tercih etmiyorum.Yapılışına birazdan yazmaya devam edicem .Aşure yapmak için geceden işe koyulmak gerek bunun için buğdayı,nohudu ve fasulyeleri suyu berraklaşana kadar yikayıp ayrı tencerelerde ocaga koyuyoruz bir taşım kaynatıp kapaklarını kapatıp şismesi için sabaha kadar bekletiyoruz.Kuru kayısıyı minik minik doğruyoruz üzerine kaynar su döküyoruz.Kuru üzümü de ayni şekilde kaynar su döküp uzerini kapatıp şişmeye bırakıyoruz.Aşurenizin guzel renkli olması için (tüm malzemeleri suyu berraklaşana kadar yıkıyoruz)Sabah ilk iş fasulye ve nohudu düdüklüde ve ya normal tencerede pişiriyoruz.Buğdayı aşure tenceresine boşaltıyoruz üzerine yeteri kadar su döküp kaynamaya bırakıyoruz.Ayri bir tencerede pirinci yikayip yeteri kadar suda pişiriyoruz.Buğdaylar yumuşadımı toz şekeri ilave ediyoruz.Bu aşamada ekleyecegimiz şeker çok önemli zira diger malzemelerimizin tümü pişmiş olduğu için şeker sayesinde dahada yumuşayıp dağılmayacaktır.Sekerle buğday bir iki taşım kaynadımı sırasıyla elma,pirinç,fasulye ,nohut,kayısı ve kuru üzumü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Bu arada su ilave etmeniz gerekebilir.Kaynamaya baslayan aşureyi kısık ateşte özleşene kadar kaynatıyoruz.Bu arada karanfil ve kuş üzümünü İyice yıkayıp aşureye ekliyoruz.Dilerseniz karanfillerin ağıza gelmemesi için bir elmaya batırarak da ekleyebilirsiniz.Ben bir büyük su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı tepeleme nişastayı karıştırıp aşureye ilave ediyorum.Arzu ederseneniz sizde ekleyebilirsiniz ama nişasta koymayada bilirsiniz tercihinize kalmış.Sonlara dogru gulsuyunu ekliyoruz ve ocaktan alinca vanilyasını ekliyoruz.Vanilyada tercihinize kalmış.Su ölçüsü vermedim çünkü kimi koyu kıvamlı kimi daha sulu seviyor onu siz ayarlıcanız artık KOLAY GELSİN