Ciğer Kavurma
Malzemeler:
1 kg ciğer dana veya kuzu
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Kavurmak İçin ;
3-4 kuşbaşı büyüklüğünde kuyruk yağı
Tuz
Baharat
Hazırlanışı
İlk olarak ciğeri kuşbaşı doğrayıp yıkıyoruz.
Tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Cigeriniz dana ciğeri ise yaklasık 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
Ciğer istediğimiz kıvama geldimi ocaktan alıyoruz.
Ayrı bir tencereye kuyruk yağını ince ince kıyıp kavuruyoruz. (kuyruk yağı sevmeyenler tereyağı kullanabilir)
Doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
En son ciğeri de ekleyip iyice kavurduktan sonra tuz ve arzuya göre baharat ekleyip ocaktan alıyoruz. Yanına pilav veya patates kızartmasıyla servise sunuyoruz Afiyet olsun