Haşlama
Malzemeler:
3_4 parça kemikli et(ben ikiye bölünmüş böbrek yatağı kullandım)
2_3 adet patates
2 _3 adet havuç
10 adet arpacık soğan veya 1 bas büyuk kuru soğan
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı limon suyu
İlk olarak etimi bir miktar sivı yağ ile yüksek ateşte mühürlüyorum. Üzerıne kaynar su döküp 20 dakika kadar düdüklude haşlıyorum.Daha sonra kapagını açıp pisirmeye öyle devam ediyorum.Dogranmıs havuçları atıyorum. Havuc patatesten gec pistiyi için bir iki taşım kaynatıyorum.Daha sonra arpacık soğan veya normal kuru soganı dograyıp ekliyorum.En son patatesleri ve tuzunu ilave edip. Kaynamaya bırakıyorum.1 yumurta sarısı 1 tatlı kasığı tepeleme un ve bir miktar lımon suyu ile terbiyesini hazırlıyorum.Kaynayan yemegin suyundan ekleyip ılıklastırıp yavas yavas ve karıştırarak kaynayan yemege ekliyorum.Sebzeler yumusayana kadar pişiriyorum. Afiyet olsun