Yağlı Çabuk Turşu
Malzemeler:
1 kilo dilediğiniz cins biber
2,5 su bardağı su
1 su bardağı sirke
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
2 yemek kaşığı kayatuzu
1 çay kaşığı tepeleme limontuzu
1 çay kaşığı tepeleme şeker
3_4 diş sarımsak
İlk olarak biberlerimizin cinsine göre dilediğimiz boyda kesip kıl biber veya top biber ise kesmedende yapabiliriz.Sarımsak hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz karıştirarak kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamaya baslayınca biberleri ekleyip 1_2 dk renkleri değişene kadar kaynatıp bir kevgir yardımı ile biberleri sudan çıkarıp bir tepsinin uzerine alıyoruz.Temizlenip dogranmış sarımsağı kavanozun dibine yerleştirip üzerine biberleri hafif bastırarak dolduruyoruz.Tenceredeki sudan biberlerin uzerine döküp kavanozun kapağını kapatıyor ve ters çeviriyoruz.Suyun sıcaklığıyla kavanoz vakumlanacaktır.Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp bir gün beklettikten sonra afiyetle tüketiyoruz.