Çikolatalı Yaz Pastası
2 poşet krem şanti
2 çay bardağı soğuk süt
2 paket sütlü çikolata
2 tane küçük muz
2 kaşık kadar damla çikolata
1 buçuk tekli paketlerden kakaolu bisküvi
Dilerseniz fındık ceviz ve cilek gibi malzemeler de kullanabılirsıniz.
Hazırlanışı
İlk olarak çikolatamızı buhar üzerinde eritiyoruz. Kalıbımıza bir tur sürüp buzluğa atıyoruz. Bu arada soğuk süt ile kremşantini çırpıyoruz. Üzerıne bisküvileri ufalayıp diger malzemeleri de sırası ile ekleyip karıstırıyoruz. Buzluktan çıkardıgımız kalıba bir kat daha cikolata sürüp tekrar buzluga kaldırıyoruz. 5 dakika kadar bekledikten sonra hazırladıgımız biskuvili karısımı üzerine dökup hafif bastırıyoruz. Tatlımızın uzerini streçleyip bir kac saat dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Sure sonunda servis tabagına ters cevirip dikkatlıce kalıbımız cıkarıyoruz. Tatlımızı dilimleyip servis yapabiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.