Burma Baklava
Malzemeler:
16 tane baklavık yufka
1 kase ceviz(ince çekilmiş)
1 kase tereyağ ve sıvıyağ karışık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Tereyağı eritip sıvıyağla karıştırıyoruz.İki kat yufkayı serip fırça yardımı ile yağ sürüyoruz.Dar olan kenarına ceviz serpiyoruz ince oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğru sıkıştırıyoruz.Dört eşit parçaya bölüp tepsiye yerleştiriyoruz.Yufkalar bitince fırça yardımı ile üzerine bolca yağ sürüp orta derecede pişiriyoruz.Baklavanın çıtır olması için üzeri kzarınca yanlarınında kızarması için çeviriyoruz.Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.Baklava oda ısısına gelince üzerine oda ısısındaki şerbeti döküyoruz.Yapım aşaması fotolarına kaydırarak bakabilirsiniz.