Limonlu Cheseecake Tarifi
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağ
1 avuç ceviz içi(fındık da olur )
Ortası için
500 gr labne
1 paket krema
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Bisküvileri rondodan geçirin, cevizlerin ağızda hissedilir olmasını istiyorsanız elinizle bölebilir ya da havan kullanabilirsiniz. Tere yagını eritip bisküvi ceviz karışımına dökün ve özdesleşene kadar karıştırın. Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt serin.Yağlı kağıdın üzerine hazırladığınız bu karışımı döküp kaşık veya bardak yardımı ile iyice bastırdıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Kreması için
Labne ve kremayı çırpıcı mikser değil yardımıyla cırpın ardından şekeri ilave edip çırpıcı ile çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker içine kırın. Bir süre daha çırptıktan sonra un ve vanilyayı ilave edin. Önceden fırının alt kısmına geniş bir kaba su koyun ve fırını 200 dereceye getirin. Ardından hazırladığınız kremayı bisküvi kalıbının üzerine dökün. Yanlarının beyaz gozükmesini istiyorsanız alüminyum folyo ile kelepceli kalıbın etrafını sarın. 200 derecelık fırında 10 dk pisırip ısıyı 180 dereceye getirin ve bır 10 dk daha pisırın. Daha sonra fırının kapağını hiç açmadan fırın soğuyuncaya kadar bekleyin ki kekiniz çatlamasın.
Sosu için
2 limonun kabuklarını rendenın ince kısmıyla rendeleyin 6 yemek kaşıgı şeker ile ovun.1 bardak sıcak su ekleyip karıştırın.3 limonun suyunu ve 1 kaşık nisastayı ilave edip pişirin. Soğuyunca soğuk cheescakenin üzerine dökün. Afiyet olsun