Çocukların severek yediği kroketleri hazırlarken sadece patates ve peynir kullana bileceginiz gibi evde artan malzemelerinizi de değerlendire bilirsiniz.Benim buzlukta börekten ve pizzadan artan malzemelerim vardı onları kullandım siz dilerseniz brokoli karnabahar bezelye gibi sebzeleri önceden pişmiş kullanabilirsiniz.Yapım aşaması resimleri bir önceki paylaşımda mevcuttur.
Patates kroket
Malzemeler:
8 adet kucük boy patates yaklasık 1 kg
1 kase dilediğiniz peynir çeşidi
1 kase sosis
1 kase ıspanak
1 yumurta
Tuz
Baharat
Kızartmak için;
1 su bardagı galeta unu
1 çay bardağı un
2 yumurta
Sıvıyağ
Hazırlanışı;
İlk olarak patatesleri haslıyoruz.Kabuklarını soyup rendeliyoruz.Soguması için bekletiyoruz. Peyniri ve sosisi arzuya gore minik minik doğruyor veya rendeliyoruz.Ispanak yumurta tuz ve baharatını ekleyip harmanlıyoruz.Ben içine un veya nisasta kullanmıyorum çünkü kıvamı sekillendirmek için gayet iyi oluyor .Olurda sizin karısımınızın kıvamı elinize yapısırsa biraz un veya nişasta ekleyebilirsiniz.Karısımı diledimiz gibi şekillendirip un serptigimiz bir tepsiye diziyoruz.Daha sonra tepsiyi sallayarak unun kroketlerin her yerine bulasmasını sağlıyoruz.Kızartmak icin derin bir tencerede yağı kızdıyoruz.Unlanmış kroketleri once yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum Afiyet olsun