Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Limon Portakal Mandalina Kabuğundan Sirke

Limon Portakal Mandalina Kabuğundan

Limon Portakal Mandalina Kabuğundan Sirke
Oncelikle meyve kabukları cöp değildir meyve kabukları oldukca değerli vitamin ve mıneralleri barındırırlar.
Özellikle portakal kabugu limon kabugu yada mandalina kabugu hem guzel kokularıyla hem de mikrop oldürücü ozellikleri ile temizlik amaclı sirke yapımı için kullanılabilir. Limon kabugu sirkesi bu amacla evde pratik bir sekilde yapılan bir ürundür. Ortalama olarak kısın tükettiğimiz turunc gil kabuklarından en az 100 litre sirke yapmak mümkundür. Evlerinizi kimyasal temizleyeciler yerine bazen bu sirke ile temizledigini düsunün. Ev ekonomisine muazzam bir katkınız oluyor!
Temizlik icin Sirke Kullanımı:
Temizlik amacıyla yapılan sirke evdeki kotü kokuları yok etme bocekleri uzak tutma sebzelerdeki mikrop ve ilac artıklarını yok etme bulasık sonrası bulaşıkları sirkeli su ıle durulayıp kanserojen deterjan artıklarından arındırma banyo suyuna katarak durulanmak yoluyla sac bakımına ve cilt bakımına katkıda bulunmak evleri temızlemek mobilyaları parlatmak gibi daha sayamayacagımız pek cok alanda kullanılırlar. Bazı kullanıcılar ise özellikle portakal sirkesinin ayak mantarlarına iyi geldigini soylemislerdir. Tabi vucut için kullanılacak sirkenin su ile seyreltilmesi gerekmektedir.
Portakal Greyfurt ve Mandalina kabukları icin de aynı tarıf gecerlidir.
Ayrıca sadece tek bir çesit kabuk biriktirmenize de gerek yok. Dilerseniz limon mandalina greyfurt ve portakal kabuklarından hangileri varsa karıstırıp sırke yapabilirsiniz.
Sirke için gereken sadece kışın tukettiğiniz turunçgillerin kabukları. Tukettiginiz turunçgil kabuklarını atmayıp kuru bir yerde bekletirseniz kendi kendine kuflenmeden kuruyacaktır. Tabi küflü ve bozulmuş kabuklar kullanılmamalıdır.
Biriken bu kabuklar iyice yıkanarak bir kap icine konulur. Tabi kabında dezenfekte olması onemli bunun icin kaynar suya batırıp evdeki sırke ile durulanırsa dezenfekte olacaktır. Kabukların uzerini ortecek kadar su eklenir ve kabın agzına bir tulbent konur. 10-15 gun sonra oluşan sirke süzulerek bir kaba doldurulur ve icerisine bir miktar tursu tuzu veya kaya tuzu atılır . Isık almayan bir yere kaldırılan sirke yaklasık 35-40 gun sonra hazır hale gelir.
Ek olarak turunc gil kabuğu sirkesinin kokusu oldukca güzel ve tıpkı oda parfumü gibi kokuyor. Ev icindeki ağır kokuları ise emiyor.