Acılı Bulgur Pilavı
2 su bardağı bulgur
2 domates
1 kuru soğan
1 kapya biber
2 yeşil biber
3 diş sarımsak
1_2 yemek kaşığı salça( biber ve domates karışık)
İsot(evde kalmamıştı)
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Kavurmak için tereyağ ve sıvıyağ karışık
Bulgurunuzun cinsine göre su
Yapılışı: Tencereye yağımızı alıyoruz.Önce yemeklik doğranmış soğanı sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.Sarımsak ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra bulguru ekliyoruz.Bulguru da yeteri kadar kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesi ekliyoruz.Bir kaç tur çevirdikten sonra baharatlarını ekleyip kaynar suyunu veriyoruz.Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Pişen bulgurumuzu bir süre dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.
Acılı Bulgur Pilavı

