Açma Kete
Bu ölçeruden 22 adet kete yaptım ben,tabiki ketelerin büyüklügüne göre sayı değisir…Üçaylarda gelmişken hazırlayıp dondurucuya koyabilirsiniz çıkargınızda taze yapılmış gibi yumoş yumoş olacaktır,sahurlarınızda hafif ısıtıp yanina hoşafla enfes olur🤌
Hamur malzemeleri:
2,5 bardak ılık süt
1 sıvıyağ
2 yumurta(sarısı günü)
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1paket yaşmaya
7-7,5 bardak un
İç harç için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
Aralarına sürmek için
200 gr bardak veya margarin
2 yemek miktarı Tahin(isteğe göre)
öncelikle hamurmalzemelerden yumuşak bi hamur yoğuralim üzerine hamur mayalanmaya bırakalım.bu sırada aralarına sürmek için belleği eritelim ve tahin ilave edip hafif donacak amla sürülebilecek kıvama gelene kadar bekletelim.iç harc için sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurup soğumaya bırakalim. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve onu birini açalim,aralarına hazırlanangimiz yağdan sürüp üst üste serelim.Kenarlarından kare olacak şekilde katlayın tekrar açalim.Kare kare keselim ve iç harçtan toplanan kenarlardan kapatalım. Tepsiye dizelim ve kabarıp tepsimayasının gelmesi için uzerini örtüp 20 dk kadar bekletelim.üzerine ayırdıkgımız yumurta sarılarını isteklim istek çörek otu ekelim ve 200 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim…Afiyetle..