Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AÇMA TARİFİ

AÇMA TARİFİ Malzemeler 1

AÇMA TARİFİ
Malzemeler
1 paket toz maya
2,5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı ılık süt
3 adet yumurta ikisinin sarısını ayırt edelim üzeri için
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kasığı tuz
10 su bardağı un
Açmak icın: Tere yag
Üzerı icın: Yumurta sarısı Susam çorek otu
Hazırlanıs: Yoğurma kabına toz maya, seker ve ılık sütü alıp karıstıralım iki yumurtanın sarısını üzerine ayırdıgımız yumurtaları, yarım su bardağı sıvı yag ve tuzu ılave edip karıstıralım.Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur elde edelim gerıye kalan yarım su bardağı sıvıyığıda hamuru toparlamak icin kullanalım 4.Hamurumuzun üzerine strec fılm ıle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalına büyüklugünde parcalar alip yuvarlayalım ve üzerine temiz bir bez örterek 10 dk mayalandıralım Bezelerden bir tanesı alıp bir çay kasığı tere yag ıle uzunlamasına genisletelim ve rulo seklınde saralim.Hazırlamis oldugumuz 2 adet ruloyu birbirlerine dolayarak simit şeklıni verelim. Tüm bezeler bitene kadar aynı isleme devam edelim. Biz bu sekılde 2 tepsı acma elde etık. Pisirme kagıdı serili firın tepsisıne yerlestirip üzerıne örterek 20 dk daha mayalandıralım, Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelım.Önceden isıtılmış 180 firinda yaklasık 15 dk pişırelim Yumuşacık acmalar servıse hazır. Afiyet olsun.
Deneyeceklere şimdiden afiyet