Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Açma Tarifi

Açma Tarifi Malzemeler: 2,

Açma Tarifi
Malzemeler:
2, 5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ikı sinin sarısı yüzune akı icine
50 gr tereyağı
1 paket instant (kuru maya)
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı;
Sütü ısınması için ocağa alalım ve altını açalım. Diger malzemeler olan sıvı yag, maya, şeker, tuz hepsini genis bir kabın içerisıne koyalım.
Ilıktan biraz sıcak olacak sütü de icerisine koyup elimizi bırakacak sekilde yoğuralım.
Sonra ağzını streç filmle veya başka bir geniş kap ile kapatalım ve sofra bezi ile sarıp kapalı fırına koyalım. 1 saat dinlendirmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra hamurdan iki tane cevizden biraz büyükçe parçalar koparalım ve ikisini de tabak büyüklüğünde açalım. Onceden ısıtılmış tere yagını fırça ile üzerlerine surelim ve şerit halıne getirip yuvarlayalım daha sonra iki uzun parcayı birbirine dolayıp, tepsiye dizelim.
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. En son uzerine yumurta sarısı sürüp onceden ısınmış 180 derecelik fırına verelım üzeri kızarana kadar pisirelim.
Fırından çıkardıktan​ sonra dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun. Yumuşacık puf puf tel tel acılan bir açmam olsun diyorsanız dogru yerdesiniz.
Afiyet olsun