Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ağızda Dağılan Yumuşacık Şekerpare Tarifi

Ağızda Dağılan Yumuşacık Şekerpare

Ağızda Dağılan Yumuşacık Şekerpare Tarifi
Sizler icin enfes bir sekerpare tarifini bir araya getirdik. Şekerpare yapımında şekerin tamamen erimesi büyük önem tasır. Ayrıca, şerbeti özenle hazırlanmalıdır. İşte ağızda dağılan yumuşacık şekerpare tarifi…
Şekerpare yapımında kullanılan tüm malzemelerin doğal olması önemlidir. Hamurun dinlenmesi icin en az 5 dakika bekletilmeli ve şerbet mutlaka soguduktan sonra tatlının üzerine dökülmelidir.
Şekerpare İçin Gerekli Malzemeler
Hamur Malzemeleri:
4 su bardağı un
5 yemek kaşığı dolusu irmik
200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı uzeri için ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
(Ölçülerde standart 250 ml su bardağı kullanılmıştır.)
Şerbet Malzemeleri:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
(Ölçülerde standart 200 ml su bardağı kullanılmıştır.)
Üzeri İçin:
Hamur malzemelerinden ayrılmış 1 adet yumurta sarısı
Şekerpare Nasıl Yapılır?
Şerbet Hazırlığı
Şekerpare yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Şerbetli tatlılarda oldugu gibi burada da tatlı sıcak, serbet ise soguk olmalıdır. Şerbetiniz yeterınce soğumazsa tatlınız fazla yumuşar ve istenilen kıvamı elde edemezsıniz.
Uygun bir tencereye su ve toz sekeri koyun.
Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin.
Ocagın altını kısarak bir kac dakika daha kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp oda sıcaklıgında soğumaya bırakın.
Şerbetın kıvam alması için cok uzun süre kaynatmamaya dikkat edin.
Hamurun Hazırlanışı
Şerbetiniz soğurken şekerpare hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın. Üzerıne 2 yumurtayı ekleyin (1 yumurtanın sarısını uzerine sürmek için ayırın).
Pudra şekerini ve vanilini ekleyerek iyice karıştırın.
Karısım pürüzsüz hale geldiğinde irmiği ekleyerek yogurmaya devam edin.
İrmik tamamen karıstıktan sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edın.
Ele yapısmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yogurun.
Hamur kıvam aldığında, şekillendirme işlemine geçebilirsiniz.
Şekerparelerin Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Dilersenız klasik yuvarlak şekil verebilir veya pastane usulu oval formda hazırlayabılirsiniz.
Şeker parelerin uzerine ayrılan yumurta sarısını bir fırca yardımıyla surün. Daha şık bir gorünüm için çatalla hafifce şekil verebilirsiniz.
Önceden ısıtılmıs 180 derece fansız fırında, alt-ust ayarda yaklaşık 20 dakika pisirin.
Şekerparelerin üzeri kızardığında fırından çıkarın.
Pişme suresi fırınınıza göre değisiklik gösterebilir, bu yüzden kontrollü pisirmekte fayda var.
Şekerparenin Şerbetlenmesi ve Servis
Fırından cıkardığınız şekerpareleri 5 dakıka kadar oda sıcaklıgında dinlendirin.
Önceden soğuttugunuz şerbeti, tatlıların uzerine azar azar gezdirerek dokün.
Tatlıların serbeti iyice çekmesi icin en az 2 saat bekleyin.
Dinlenen tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.