AJVAR SOSU TARİFİ
MALZEMELER
3 kilo topan patlıcan
4 kilo kırmızı kapya biberi
2 kilo domates
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kaya tuzu
2 çay bardağı sıvıyağ
2 tane büyük baş kuru soğan
YAPILIŞI
Önce patlıcanları yıkayın
Kurulayın üzerlerine biraz bıçakla delikler atın
Köz tavanıza koyun ocağın altını açıp pişirmeye başlayın
Yarım saat sonra altını üstüne çevirin
1 saatten pişmiş oluyor
Bir kenara alın soğumasını bekleyin
Diğer taraftan Domatesleri yıkayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsinize
Uzerine cizikler atarak 200 derece ısıtılmıs fırında közleyin
Aynı şekilde kapya biberlerinizide yıkayıp çekirdeklerini de çıkarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsinize sıralayın fırına verin ikisini de aynı anda pişirin
İyice közlenmiş olan Domatesleri çıkarıp soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra kabuklarini soyup
Doğrayın ve bir kenarda bekletin
Biberleriniz de çıkardıktan sonraki bir servis tabaginiza alıp üzerini filim strec le güzelce kapatın Yarım saat bektin (kabuğunun daha kolay çıkması için bu işlem)
Daha sonra güzelce kabuklarını soyup
Doğrayın
Bir tencereye 1 cay bardağı sıvıyağ doküp küp küp Kestiğiniz soganlarınızı koyun kısık ateşte pembeleşinceye kadar soteleyin
İlk önce Domatesleri içine atıp güzelce karıştırın
Rendelenmiş sarımsaklarınızıda içene aktarın tekrardan karıştırın kalan 1 çay bardağı sıvıyağ da koyun
5 dk pişirip közlenmiş patlıcanı ve Domatesleri de içine ilave edip 10 dk daha kaynatıp altını kısın blendirdan gecirip sıcak sıcak kavonozlara koyup yeni kapakla ağzını kapatıp sıkın ters çevirip 1 gün bu şekilde bekletin serin bir yerde saklayın ben buzdolabında bekletiyorum yapanlara şimdiden afiyetler olsun