Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ANKARA SARMASI

Ankara Sarması Pandispanya için

Ankara Sarması
Pandispanya için
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı Sıcak su
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti
Yapılışı
Yumurtanın beyazını ve sarısını 2 ayrı kaba
ayırıyoruz.Beyazı bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Sonra şekerin yarısını ekleyip toplamda 5 dakika
çırpmış oluyoruz ve onu bir kenara bırakıyoruz. Sarıları şekerin diğer yarısıyla rengi açılana kadar çırpıyoruz. Sırasıyla zeytinyağını Sonra suyu ilave ederek
çırpmaya devam ediyoruz.3 kere elenmiş olan kuru malzemeyi ekliyoruz ve spatula ile karıştıyoruz.Kar haline getirdiğimiz yumurta beyazını 3 aşamada ekliyoruz ve
dairesel hareketlerle havalandırarak tüm malzemeyi birleştiriyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kare kalıpta
160 derecede pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Krema için krem şanti vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi birleştirip pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp vanılyayı ve tere yağını ekliyoruz ve 5 dk daha
pişiriyoruz. Soğuyunca krem şanti ile çırpıyoruz. Pandispanyayı 8 esit parcaya bölüp kremayı sıkıp muz koyup rulo sarıyoruz.(isterseniz pudra sekeri eleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun