Anne Keki
Malzemeler:
Kek Hamuru İçin:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
Kalıp İçin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Kavrulmuş susam isteğe bağlı
Ceviz fındık veya fıstık (isteğe bağlı)
Yapılışı
Karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekeri alın.
Mikser yardımıyla yumurta ve şeker karışımını beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
Karışıma 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyin.
Sıvı malzemeleri birkaç saniye daha çırpın.
Ayrı bir kapta 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın.
Kuru malzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyin.
Mikser yardımıyla kek harcını tamamen pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
Fırın tepsisini tereyağı ile güzelce yağlayın.
Hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
Harcın her tarafa eşit şekilde yayılması ve içerisindeki hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi sağa sola sallayın ve birkaç kez yere hafifçe vurun.
Kekin üzerine isteğe bağlı olarak kavrulmuş susam, ceviz, fındık veya fıstık serpiştirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Keki fırına verin ve altı üstü nar gibi kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcağının çıkması için kenarda dinlendirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis edin.
Anne Keki
