ATIŞTIRMALIK
Malzemeler
250 gr tuzsuz fıstık yaklasık 1,5 su bardagı
1 çay bardağı susam
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kasıgı pekmez yada 1 tatlı kasıgı bal
Hazırlanısı
İlk olarak sekerı tencereye veya tavaya alıyoruz karıstırmadan karamelıze olmasını bekliyoruz.
Kullanacağınız fıstık ve susam kavrulmamıssa ayri bir kapta pembelesene kadar kavuruyoruz.Seker eriyip hafif karamelize oldumu fıstık ve susamı ekliyoruz.
Limonu tercihen bal veya pekmezi de ilave edip, iyice harmanlıyoruz.
Ocagın altını kapatıp karısımı yaılı kagıt serili bir tepsıye bosaltıyoruz ve merdane veya bir bardagın dibıyle bastırarak duzeltiyoruz.
Krokanı muntazam sekilde kesmek isterseniz iyice soguyup sertlesmeden bir bıçak yardımıyla kare veya dikdortgen seklinde kesiyoruz zira iyice sogudumu bıcağı degdirdiniz gibi kırılır. Gerci elinizle gelisi güzel kırsanız da olur.Sonucta yerken alacagınız lezzeti ve keyfidir onemli olan “sunum onemlidir” diyenlere inat
Not: Dilerseniz sade fıstıklı veya sade susamlı yada fındık badem antep fıstıgı ile de yapabilirsiniz.Tamamen zevkinize kalmıs.
Afiyet olsun.