Bu turtanın hamurunu mutlaka tüketmesi ve denemesi harika oldu,kıyır kıyır nefis bi lezzet oldu…
Ben ayva ile tatlandırdım ve cok güzel bi kokusu ve aroması oldu,pembis pembiş rengide harika oldu.Elma veya incirle de nefisss olurr…
Ayvalı turta. ..
Hamuru için:
100 gr oda ısısında kayıtlı
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
4 su bardagı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için
4-5 adet ayva
1çay bardagi şeker
1 cay bardagi ceviz içi
1 çay kaşiği tarçin
Hazırlanışı:
Önce hamur yoğurt buzdolabına kaldiralim yarım saat kadar dolapta dinlendirelim,bu sırada ayvaların kabuklarını soyup rendenin buyuk gözen rendeleyin ve tavaya alalim şekeride ekleyip hafif kavuralım ceviz ici ve tarçini ilave edip altini kapatalim ve sogumaya birakalim.Dolapta dinlenen iki hamur parcaya ayiralim ve ilk parcasini oklava ile acalim ve yagli kagit serdigimiz kalıbimizin tabanina yerleştirelim,üzerine ayvali içimizi yayalim ve kalan hamuru açma üzerini süsleyin.180 derece altı üstü hafif pembeleşene kadar pisirelim ve çalışmayın çikarinca pudra şekeri serpelim…Afiyetle.