BAKLAVA
Gerekli malzemeler
Hamuru için
50 gram tereyağı oda sıcaklığında
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
6,5 su bardağı un kontrolü ekliyelim ele yapısmıyan yumuşacık bir hamur elde edelim hamurumuzu enaz 10 dakika yoğuralım daha sonra ceviz büyüklügünde küçük bezeler yapalım bezeleri nisastaya bulunalım daha sonra iki bezeyi üst uste alıp pasta büyüklügünde açalım daha sonra ara katlarına poset serelim ve 20 dakika dinlendirelim 20 dakikanın sonunda bezeleri nisasta ile acalım toplam olarak 45 beze çıkıyor
İç harcı için
300 gram ceviz içi
Üzeri için
250 gram tereyağı eritelim üzerindeki uluşan beyaz köpükleri alalım
Şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
5.5 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbeti orta ateşte 22 dakika kaynatıyoruz daha sonra kenara alıp ılık olması için bekletiyoruz
Baklavayı onceden ısıtılmıs
150 derece fırında 40 dakıka pisırelim tabiki fırına gore degisıklik gosterebilir
Baklava ılık serbetı ılık olacak her ikısi de ılık olmalı
Deneyeceklere afiyet olsun