BAKLAVA
Malzemeler
Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
4 4,5 subardagina yakın un
İç malzeme
300 Gr ceviz
Üzerine dökmek için
250 Gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ karıştırılır
Açmak için buğday nişastası
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 şu bardağı su çeyrek limon
Yarım saat kaynatalım orta ateşte
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılır yumuşak hamur yapılır 15 dk bekletilir bu sırada yagimizi eritelim ve cevizimizi hazırlayalım
Beklettigimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 beze yapalım bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açalım aralarına bol nişasta döküp 5 tane üst üste koyup merdaneyle açalım acabildigimiz kadar açalım bıçak yardımıyla tepsi ölçüsünde kesip etrafından artan hamurları da değerlendirip tepsinin içine dosuyoruz bütün bezeleri bu şekilde yapıp bitiriyoruz tereyağı ve sıvı yağ karışımını tatlimizin üzerine gezdirelim 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz soğuyan atliya ılık şerbeti dökelim
Afiyet olsun